|  Archief Index  |  Info  |  Contact   
 Jaqui's Jump & Jive Band (2017-2018) 
Deze website heeft maar kort online gestaan. Door omstandigheden kwam het helaas, met goede muzikanten, niet tot optreden. Er werd nog wel een CD gemaakt.

  
 

Nederlands    English

Welkom

Band

CD

Contact


Webdesign door
J.Verburgt

De Band

Jaqui Martin Jaqui Martin (vocal)

Jaqui is thuis in vele muziek genres: Jazz, Blues, Swing, Jump & Jive en ook country. Haar grote idolen zijn, Dusty Springfield, Billy Holiday, Amy Winehouse, Patsy Cline en Imelda May. Zij zingt regelmatig met verschillende jazz ensembles en Big Band formaties en is vaak te horen op festivals en feesten. Zij geniet van al haar optredens, groot en klein, en dat is duidelijk zichtbaar.  meer...

Piet van der Schee Piet van der Schee (bas)

Piet moest in zijn jeugd naar pianoles. Toen hij later zelf mocht kiezen vond hij de linkerhand het leukst en is hij bass gaan spelen. Eerst Rock & Roll, later Big Band, maar Jump & Jive en een beetje blues trekt hem het meest.
Samen met Jaqui kon hij zich uitleven in hun project wat leidde tot de CD. Opnemen en geluidbewerken is ook een passie voor hem, dus bij het tot stand komen van de CD kon hij goed meehelpen. De CD is ons product, maar kon alleen tot stand komen met hulp van vele anderen, wij kozen voor de titel: Jaqui & PiWi's Jump & Jive Project, with a lot of help from our musical friends.

Wim Ninaber Wim Ninaber (saxofoon)

Wim Ninaber is een bekende saxofonist in de jazz scene (tenor saxofoon). Studeerde aan het conservatorium te Rotterdam. Maakt deel uit van Senze, Het kwartet, The Great Bebop Saxophone Quartet plus band. Heeft in 2007 2Drum2 + Bass opgericht, en in 2009 Het Wim Ninaber Trio. Daarnaast is hij Dirigent bij verschillende Big bands.

Ferry van Zijp Ferry van Zijp (trombone)

Van klassiek, operette, musical tot aan jazz, pop en Jump & Jive. Je kan wel zeggen dat Ferry een veelzijdige trombonist is. Toch gaat zijn voorkeur uit naar de klassieke Big Band jazz uit de jaren 40-50 en zit daarom al vele jaren bij de vaste bezetting van Big Band Bollenstreek en De Frits Landesbergen Big Band. Nu dus ook bij JJ&J !

Ruud Peper Ruud Peper (trompet)

Ruud speelt trompet alsof zijn leven er vanaf hangt. Jazz, jump & jive, (afro) funk of pop, het maakt hem niet uit. Ruud rust pas als hij het gevoel heeft dat hij je heeft weten te raken. Of zoals een vriend van met het eens schreef: " Ruud is de man met de wilde haren". Hij speelt al trompet sinds hij een klein manneke is. Begonnen in de plaatselijke fanfare, begon Ruud al snel in bandjes te spelen. En daar is hij sindsdien niet meer mee opgehouden. Hij speelt op een prachtige gouden Oiram van Hub van Laar en daar is hij apetrots op.  meer...

Wim van Hoorn Wim van Hoorn (piano / keyboard)

Is van alle markten thuis. Speelde lange tijd Dixieland  in o.a. Doc Holiday´s Jazz Band.  Speelt mainstream  met The TBA Jazz Trio, was lid van de in Den Haag en omstreken legendarische Swing Match en The Freeburg Five. Tegenwoordig ook heftige bebop in de Swinging Five met Wouter Kiers en Ruud de Vries.

Wytze van der Zweep Wytze van der Zweep (drums, percussion, vocals)

Wytze swingt en swingt en is gelukkig als het swingt! Hij studeerde bij John Engels sr., Erik Ineke en aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag o.a. bij Henk van de Berg en Cees Kranenburg. Hij speelde in veel bands en groepen in uiteenlopende stijlen en genre's, o.a. bij " Gilius' Haagsche Hofje",  "A7", ROHA, trio Op Het Randje, Nice Company, Ossy Oswald Band, Tropica Blanca, Gentry, Flower to the People, Mini en Maxi, Loeki Knol, André van Duin.  meer...

X (gitaar)

Binnenkort meer details.